Læseforeningen vil skabe stærke læsende fællesskaber som alle uanset vilkår og baggrund har mulighed for at blive en del af. De er en bevægelse - ikke et projekt. De vil samle mennesker i denne bevægelse, som vil arbejde for at litterær læsning kommer til at udgøre en vigtig erfarings- og læringsdimension overalt i samfundet.

Læsegrupper, hvor deltagerne deler oplevelsen af og refleksionen over litteraturen, gennem fælles læsning. Læseforeningens arbejde er baseret på erfaringer fra, og samarbejde med, The Reader Organisation i England.

Det kræver ingen specielle forudsætninger eller forberedelse at være med. Læsegrupperne ledes af en læsegruppeleder, der er uddannet i metoden "Guidet Fælles Læsning", og som læser højt. Det er en anderledes måde at læse på, som skaber rum for fælles oplevelse og refleksion

- En hyggelig stund - sammen med andre, der kan lide at læse- Et frirum
- Læsning på en ny måde - uanset, om du normalt læser meget eller lidt

Vi læser skønlitteratur: digte, noveller og romaner. Vi læser både nyere dansk og nordisk litteratur og verdensklassikerne. Vi læser smalt og bredt, stort og småt … alt hvad der er godt!